Gotland RIB
Gotland RIB
Sommaräventyr runt Gotlands vackra kust

Gotska Sandön Sightseeing

Juli & Augusti

 
 
Screen Shot 2018-07-11 at 13.29.27.png

Gotska Sandön

gotska-sandon-nationalpark-landskap.jpg

Ensligt paradis norr om Fårö

Gotska Sandöns nationalpark ligger mitt i havet 38 km norr om Fårö och 90 km från närmaste svenska fastlandet. Ön har formats av is, vågor, strömmar och vind sedan istidens slut och är ständigt utsatt för förändring. Gotska Sandön är en del av ett långsträckt område med sand och grus som sträcker sig från Fårö via Salvorev och ut till Kopparstenarna.

Läs mer om parken här

http://www.sverigesnationalparker.se/park/gotska-sandons-nationalpark

 

Dagstur med Gotska Sandön Sightseeing

Vi anordnar en dagstur med Gotska Sandön Sightseeing, vi lämnar Kyrkviken och reser snabbt norrut och Gotska Sandön. Turen till Sandön tar ca 1 timme beroende lite på väder och våghöjd. Vi har med oss fika/lättare lunch och stannar till på ön ca 3 timmar så man får möjlighet att promenera omkring och uppleva ön, vi väntar vid båten. 

 

Observera att vi endast gör dagsutflykter med sightseeing och har inte möjlighet att lämna kvar passagerare på ön. Passagerartrafik hanteras av Sea You Rederiet AB, passagerarturer och övernattning bokas på http://www.sandoresor.se/

 

Avfärd

08:00 Vi träffas vid Fårösunds Marina, här klär vi på oss ändamålsenligt. Oftast med seglarställ och självklart flytväst. Vi gör en säkerhetsgenomgång, bekantar oss med vårat fartyg och går igenom dagens utflykt. 

 

Fårö Fyr

Vi sätter kurs mot hammarudden och anrika Fårö fyr. Sedan 1847 har fyren talat om för sjöfarande var Fårös nordostligaste udde ligger och varnat för Salvorevs förrädiska sandbankar i norr. Fårö fyr tändes för över 170 år sedan. Härifrån sätter vi kurs rakt ut i havet, norrut mot Sandön!

 

Gotska Sandön

Vi åker runt längs kusten för att se den vackra ön och stannar cirka 3 timmar så ni har möjlighet Vi har med oss fika/lättare lunch och stannar till på ön ca 3 timmar så man får möjlighet att promenera omkring och uppleva ön. 

 

Hemfärd

Vi rör oss tillbaka mot Fårösunds Marina och bör vara i hamn runt 16:00.

 

 

Kläder

Lån av seglarställ, flytväst och googles ingår såklart. 

Ta med badkläder, kanske läge för ett dopp. 


Väder & Avbokning

Vi och båten klarar alla väder men vid storm stannar vi hemma och flyttar +1 dag.