Gotland RIB
Gotland RIB
Sommaräventyr runt Gotlands vackra kust

RIB, Rauk och Sälsafari

 
 
IMG_3158.jpg

Avfärd

Vi träffas vid Fårösunds Marina, här klär vi på oss ändamålsenligt. Oftast med seglarställ och självklart flytväst. Vi gör en säkerhetsgenomgång, bekantar oss med vårat fartyg och går igenom dagens utflykt. 

Sudersand

Vi lägger loss och åker från Kyrkviken norrut längs med vackra Sudersand, och är en av Gotlands bästa badstränder. I en omröstning i DN valdes Sudersand till världens näst bästa strand.

Fårö Fyr

Vi sätter kurs mot hammarudden och anrika Fårö fyr. Sedan 1847 har fyren talat om för sjöfarande var Fårös nordostligaste udde ligger och varnat för Salvorevs förrädiska sandbankar i norr. Fårö fyr tändes för över 170 år sedan. 

Langhammars raukområde

Langhammars raukområde är ett magnifikt besöksmål på Fårö, karg vacker natur med raukar och enar som tycks huka under väder och vind. En av Gotlands mest besökta sevärdheter som är extra härlig att uppleva från havet. 

Sälar

Vi åker vidare och , de är ofta nyfikna och kommer nära båten och sticker upp sina huvuden och kikar på oss. 

Lunchpaus/FIKA

Nu sätter vi full fart mot Bungenäs. Här kommer vi ta en 45 minuters paus och njuta av vackra och speciella, här finns det möjlighet att bada på den vackra stenstranden, äta lunch på Bungenäs Matsal eller ta en fika på Nyströms Cafe. 

Hemfärd

Vi rör oss tillbaka mot hamnen.

 

 

Kläder

Lån av seglarställ, flytväst och googles ingår såklart. 

Ta med badkläder, kanske läge för ett dopp. 


Väder & Avbokning

Vi och båten klarar alla väder men vid storm stannar vi hemma och flyttar +1 dag.